2018-as országos felmérésünk
és a hozzá kapcsolódó nyereményjátékunk lezárult.

Mindenkinek köszönjük, hogy ilyen sok kitöltött kérdőív összegyűlt!

És akkor lássuk röviden, hogy mi derült ki országos felmérésünkből!

  • A kérdőívet egy hónap alatt összesen 1072 fő töltötte ki
  • A kitöltők 83%-a nő és 17%-a férfi volt

Életkor szeirnti megoszlás:

Aktivitás:

Jellemző testhelyzet a munkavégzés során:

Elégedettség a jelenlegi egészségügyi ellátásokkal:

Eddig igénybe vett terápiák:

Összegzés a fentiek alapján:

  • Jellemzően a nők egészégtudatosabbak, jobban érdeklődnek az egészséggel kapcsolatos témák iránt, aktívabbak a terápiás lehetőségek felkutatása terén.
  • Ami várható volt, életkor szerint a középkorosztály, tehát a 35-65 év közöttiek a leginkább érdeklődők, egyúttal vélhetően leginkább érintettek a derékfájás témakörében.
  • A válaszadó nagy része jelenleg is aktív, dolgozik – ez is egybevág a nemzetközi felmérésekkel, miszeirnt a munkaképes lakosságot sújtja leginkább a derékfájás.
  • Szintén várható eredmény született a testhelyzet tekintetében: az ülő foglalkozásúak körében a leggyakoribb a derékfájás, de az álló munkát végzőket is érinti erősen. Ez szintén korrelál azzal a ténnyel, hogy elsősorban valóban az ülő életmód a vezető ok, de a statikus testhelyzetek, legyen az bármilyen (ülő vagy álló) szintén ellensége a gerincnek.
  • A jelenleg elérhető egészségügyi ellátás tekintetében eléggé kiegyensúlyozott a vélemény, nagyjából azonos az elégedettek és csalódottak aránya.
  • Az egyik legszembetűnőbb és legelgondolkodtatóbb eredmény az eddig igénybe vett terápiák tekintetében született: 70% választotta a passzív megoldást, azaz a gyógyszereket, pihenést. Pedig az aktív terápiák, a manuális kezelések sokkal hatékonyabbak és gyorsabban hoznak eredményt, ráadásul a kiújulás esélye is kisebb lenne.

Mindezek alapján mozgalmunk célja és küldetése egyszerű:

Meg vagyunk róla győződve, hogy szakértői segítséggel, a terápiás lehetőségek széles tárházával hatékonyan tudjuk felvenni a harcot a gerincbántalmakkal szemben.

Nagyszabású rendezvénysorozatunk célja tehát, hogy ellássa a lakosságot a szükséges információkkal a gerincbántalmak kezelési lehetőségeiről, elismert szakemberek által tartott rövid előadásokkal és egy magyar gerincterapeuta-gyógytornász által kidolgozott, speciális gerinctornával, egyéb mozgásprogramokkal.

HOGY SENKINEK NE KELLJEN FÁJDALOMMAL ÉLNIE!